Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

de Zamfira in Prajituri, 1 Mai 2016 | 5270 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
    • 1 ou
    • 140 g unt
    • 1/2 praf de copt (se poate folosi 1/2 pliculeţ amoniu stins cu zeamă de lămâie)
    • 140 g zahăr
    • 400 g făină
    • 200 ml smântână
    Pentru cremă
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri făină
    • zeama şi coaja de la o lămâie
    • 250 g unt
    • 150 g zahăr
    Glazură de ciocolată – de preferat glazura moale, pregătit acasă. Eu, am folosit glazură mai tare şi a fost ceva mai dificil la feliere.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata:

Pregătim cele 3 foi de prăjitură

Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3 foi. Împărţim aluatul în 3 părţi şi pe fiecare o întindem pe o tavă unsă şi tapetată cu făină sau pe hârtie de copt. Adăugăm puţină făină de fiecare dată când aluatul devine prea lipicios. Este normal pentru că aşa trebuie să fie textura foilor, moale, pufos şi fraged. După ce întindem foaia trebuie să aplicăm găurele cu o furculiţă pentru a elimina umflăturile din timpul coacerii(în poză avem o foaie gata coaptă, găurelele le-am făcut înainte de coacere).

Timp de coacere 6-7 minute la foc mic. Culoarea foilor coapte trebuie să fie rozalie, mai mult albă. După coacere lăsăm foile să se răcească complet.

Pregătirea cremei

Fierbem laptele cu făina şi lăsăm să se răcească.

Omogenizăm untul(la temperatura camerei) cu zahărul, zeama de lămâie şi coaja de lămâie.Folosiţi un unt gras de peste 80%.După ce s-a răcit crema din lapte şi făină, omogenizăm cele doua compoziţii. Ungem fiecare foaie cu cremă.Deasupra vom pune glazură de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir